Održan Doručak s hrvatskih farmi u Zagrebu

Hrvatska poljoprivredna agencija i Ministarstvo poljoprivrede organizirali su završnu manifestaciju Doručak s hrvatskih farmi koja se održala u subotu, 13. svibnja 2017. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.  
Na Doručku s hrvatskih farmi predstavljeni su sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda, te tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja. Predstavljeno je svih 15 autohtonih proizvoda zaštićenih na razini Europske unije. Pripremljene su kajgane od 1000 domaćih jaja u spravljanju kojih su se natjecale predstavnice obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.   

Doručak s hrvatskih farmi informativna je i edukativna kampanja Hrvatske poljoprivredne agencije i Ministarstva poljoprivrede. Manifestacija je održana u svim hrvatskim županijama, od 25. siječnja u Sisku do održane završne svečanosti na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. U kampanji je sudjelovalo oko 500 poljoprivrednih proizvođača iz cijele Hrvatske.

 „Konkretne rezultate kampanje očekujemo za nekoliko mjeseci, no pozitivni učinci već su vidljivi: smanjen je uvoz konzumnog mlijeka, mesa peradi, smrznute svinjetine, sira i jaja. To znači da su se i trgovci osvijestili i da se mijenjaju trendovi. Potrošači se okreću lokalnim proizvodima, domaćoj hrani. Lokalno uzgojeni proizvodi prošli su kraći put od polja do stola i sam time su svježiji i znatno kvalitetniji. Zdravstvena sigurnost kontrolira se kod svih proizvoda na tržištu, ali cijena i kvaliteta čine razliku. Kupnjom domaćih proizvoda hranimo se kvalitetnije, osiguravamo budućnost naše poljoprivrede i potičemo njen razvoj. Cilj nam je maksimalno zaštititi naše potrošače, a proizvođačima osigurati poštene i pravedne uvjete poslovanja“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Zagrebu.

Vezani dokumenti

© 2018 Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju | Site Map