Otvoren 25. jesenski međunarodni bjelovarski sajam te potpisani prvi ugovori o financiranju za operacije 4.1.1. i 4.2.1.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, danas je svečano otvorio 25. jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojem će se predstaviti oko 500 izlagača iz Hrvatske i 15-tak stranih država. Ove godine Republika Mađarska je zemlja partner na Sajmu, a na svečanom otvaranju sudjelovao je i mađarski ministar poljoprivrede Sàndor Fazekas.  

Nakon svečanog otvaranja ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić s korisnicima je potpisala prve ugovore za operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i operaciju 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima.
 

Po potpisivanju ugovora, vrijednih više od 60 milijuna kuna, korisnici kreću s postupkom nabave, podnose drugi dio zahtjeva za potporu, nakon čega će onim prihvatljivima biti izdane odluke o dodjeli sredstava. Svi korisnici koji dobiju odluke o dodjeli sredstava mogu podnijeti zahtjev za predujam koji može iznositi 50% odobrene potpore.

Jesenski bjelovarski sajam je najveća sajamska manifestacija ovog tipa, u Republici Hrvatskoj i u široj regiji, međunarodni je gospodarsko-obrtnički i stočarski događaj na kojem izlagači mogu predstaviti svoje novitete, obaviti direktnu prodaju, te u komunikaciji sa ostalim izlagačima i poslovnim subjektima razmijeniti vrijedna poslovna iskustva i informacije. U okviru Sajma, održat će se i najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji – Državna stočarska izložba na kojoj će se predstaviti 200 najuspješnijih hrvatskih uzgajivača s najboljim grlima. Također, održati će se i 2. Peti element – sajam grijanja i obnovljivih izvora energije.

© 2018 Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju | Site Map