Radionica o upravljanju nepravilnostima u Zajedničkoj poljoprivrednoj politici

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u suradnji s kolegama iz Uprave za poljoprivredu Europske komisije, organizira jednodnevnu radionicu na temu nepravilnosti u ZPP-u koja se održava danas, 6. travnja 2017. od 9 sati u kino dvorani Ministarstva poljoprivrede (ulica grada Vukovara 78).
Svojim prisustvom radionicu je uveličao ministar Tomislav Tolušić koji se na počeku iste svim sudionicima obratio uvodnim govorom. Prvi dio dana radionice namijenjen je, kako djelatnicima središnjeg ureda i podružnica APPRRR-a koji sudjeluju u obradi Programa ruralnog razvoja, tako i djelatnicima Ministarstva poljoprivrede, te kolegama iz Nacionalnog fonda i ARPA-e. U nastavku dana radionica seli u prostorije APPRRR-a tijekom koje će manji broj sudionika iz Agencije za plaćanja obraditi niz specifičnih tema vezanih za nepravilnosti u provođenju programa Ruralnog razvoja.
Radionicu vodi g. Peter Baader, savjetnik za borbu protiv prijevara iz Opće uprave za poljoprivredu Europske komisije, a cjelodnevni program radionice obuhvaća sljedeće teme: upravljanje nepravilnostima u Europskom poljoprivrednom fondu za ruralni razvoj (EPFRR), tipologoja prijevara u ZPP-u, prevencije i otkrivanje prijevara prema novom zakonodavstvu ZPP-a, uključujući i procjenu rizika prijevara, umjetno stvaranje uvjeta financiranja, red flags za prijevare i nepravilnosti u područjima visokog rizika, kvalitativne provjere na operativnim kontrolama u svrhu sprečavanja  prijevara, unakrsne provjere međusobno povezanih društava i sukob interesa.
Edukacija na temu nepravilnosti i prijevara važna je preventivna mjera zaštite financijskih interesa Republike Hrvatske i Europske Unije i promicanja integriteta suzbijanja nepravilnosti i prijevara, uz kontinuirano poboljšanje operativnih aktivnosti na svim razinama upravljanja nepravilnostima u korištenju EU fondova.

© 2018 Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju | Site Map