Budućnost ZPP-a

Programiranje 2021.-2027.

2018. godine započeo je proces pripreme programskih dokumenata kroz brojne radionice, seminare i izobrazbe s ciljem postizanja što boljih rezultata programiranja za potrebe novog financijskog razdoblja Europske unije od 2021. do 2027. godine.

Pretpostavlja se da će novi izazovi s kojima se suočava Europska Unija, a to su sigurnost, obrana i migracija utjecati na fondove u okviru Zajedničke poljoprivredne politike. U dokumentu Europske komisije danom na razmatranje o budućnosti financiranja Europske Unije iz lipnja 2017. predviđa se pet scenarija, od kojih se u četiri podrazumijeva veći poljoprivredni proračun. Među ostalim se spominje i mogućnost sufinanciranja izravnih plaćanja, što je tema koja tijekom posljednje reforme nije pokrenuta, poglavito zbog gospodarske krize, a koja bi mogla dovesti do uspostave jedinstvenog stupa za potporu poljoprivrednom i ruralnom razvoju.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X