Registri

VINOGRADARSKI REGISTAR
Vinogradarski registar obuhvaća podatke o obvezniku upisa, podatke o vinogradu, podatke o proizvodnji, izjave o berbi, izjave o proizvodnji, te izjave o zalihama. U Vinogradarski registar upisuje se svaka fizička ili pravna osoba koja koristi vinograd, proizvodi grožđe, proizvodi mošt i/ili vino, obavlja djelatnost punjenja ili obavlja djelatnost trgovine kao promet vinom i drugim proizvodima od grožđa i vina, a koja obuhvaća unos i/ili uvoz. Obveznici upisa u Vinogradarski registar su svi proizvođači koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom od najmanje 0,1 hektar ili imaju obvezu podnositi izjave o berbi, proizvodnji i zalihama.

UPISNIK SUBJEKATA U EKOLOŠKOJ PROIZVODNJI
U Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji upisuju se subjekti u ekološkoj proizvodnji koji se bave proizvodnjom, preradom, uvozom i izvozom ekoloških proizvoda. Zahtjev za upis podnosi se u podružnicama ili regionalnim uredima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prema mjestu prebivališta.

Poljoprivrednici koji posluju s hranom za životinje

REGISTAR PRIMARNIH PROIZVOĐAČA
Upisuju se poljoprivrednici koji obavljaju jednu ili više djelatnosti (npr. uzgoj krmiva, poljoprivrednici koji u hranidbi životinja koriste za proizvodnju hrane (uključujući životinje akvakulture) krmiva ili krmne smjese životinjskog podrijetla…)

REGISTAR OVLAŠTENIH POLJOPRIVREDNIKA
Upisuju se poljoprivrednici koji u hranidbi životinja koje se koriste za proizvodnju hrane (uključujući životinje akvakulture) koriste krmiva životinjskog podrijetla ili krmne smjese koje ih sadrže, a koji obavljaju jednu ili više djelatnosti (npr. proizvodnja na vlastitom gospodarstvu krmnih smjesa koje sadrže jedno ili više krmiva životinjskog podrijetla; korištenje i skladištenje krmnih smjesa koje su životinjskog podrijetla, mliječnih zamjenica, ribljeg brašna…)

REGISTAR SUŠARA
U registar sušara upisuju se poljoprivrednici koji obavljaju djelatnost umjetnog sušenja krmiva u sušari na vlastitom gospodarstvu neovisno da li primjenjuju izravnu ili neizravnu metodu sušenja krmiva, uključujući i poljoprivrednike koji posjeduju pokretne sušare i ne suše krmiva isključivo za potrebe vlastitog gospodarstva.

Vezani dokumenti

Podaci iz Vinogradarskog registra za 2018. godinu
Podaci iz Vinogradarskog registra za 2017. godinu
Površina, broj parcela i broj PG-a na dan 29.06.2018. (uporaba – vinograd)
Površina, broj parcela i broj PG-a na dan 31.12.2016. (uporaba – vinograd)

VINOGRADARSKI REGISTAR – OBRASCI
IZJAVA O BERBI
IZJAVA O PROIZVODNJI
IZJAVA O ZALIHAMA VINA I MOŠTA U VLASNIŠTVU NA DAN 31 SRPANJ
OBRAZAC ZAHTJEVA ZA UPIS I PROMJENE U VINOGRADARSKOM REGISTRU
PRIJAVA KRČENJA VINOGRADA
PRIJAVA SADNJE VINOGRADA
PRATEĆI DOKUMENT ZA PRIJEVOZ VINA I DRUGIH PROIZVODA OD GROŽĐA I VINA KAO OTVORENE ROBE (RINFUZE) PODRIJETLOM IZ REPUBLIKE HRVATSKE NA TERITORIJU REPUBLIKE HRVATSKE – PRIMJERAK
PRATEĆI DOKUMENT ZA PRIJEVOZ GROŽĐA PODRIJETLOM IZ REPUBLIKE HRVATSKE NA TERITORIJU REPUBLIKE HRVATSKE – PRIMJERAK

POLJOPRIVREDNICI KOJI POSLUJU S HRANOM ZA ŽIVOTINJE – OBRASCI
ZAHTJEV ZA REGISTRACIJU POLJOPRIVREDNIKA KOJI POSLUJU S HRANOM ZA ŽIVOTINJE_PROMJENU PODATAKA U REGISTRU (NN 24_16)
ZAHTJEV ZA BRISANJE POLJOPRIVREDNIKA KOJI POSLUJE S HRANOM ZA ŽIVOTINJE IZ REGISTRA (NN 24_16)

UPISNIK SUBJEKATA U EKOLOŠKOJ PROIZVODNJI
ZAHTJEV ZA UPIS, ISPIS I PROMJENU U UPISNIKU SUBJEKATA U EKOLOŠKOJ PROIZVODNJI
Popis ovlaštenih kontrolnih tijela_2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X