Prijava nepravilnosti

Zaštita financijskih interesa EU

Stupanjem u punopravno članstvo EU, Republici Hrvatskoj su se, uz dotadašnje pretpristupne programe pomoći (SAPARD, IPARD) , otvorili novi izvori financiranja u okviru Strukturnih fondova: Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi, Europskog fonda za poljoprivredu i ostalih instrumenata dostupnih državama članicama.

U sklopu provedbe projekata financiranih iz fondova Europske unije, jedan od glavnih ciljeva je osigurati djelotvornu unutarnju i vanjsku komunikaciju vezano uz mehanizme suzbijanja, otkrivanja i prijavljivanja nepravilnosti i/ili prijevara.

Prijavljuju se sumnje na nepravilnosti i/ili prijevaru koje su isključivo vezane uz upravljanje i korištenje sredstava Europske unije.

Svaka počinjena nepravilnost i/ili prijevara, te sumnja na počinjenje istih, moraju se prijaviti, bez obzira na veličinu i značaj nepravilnosti i /ili prijevare, i bez obzira jesu li iste počinjene namjerno ili iz nehata.

Prijava nepravilnosti/prijevara

Sumnju na počinjenu nepravilnost i/ili prijevaru u upravljanju i provedbi Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi (EFJP), Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR), Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo (EFPR), odnosno nepravilnosti i/ili prijevare u korištenju EU sredstava, mogu se prijaviti na adresu elektroničke pošte Agencije za plaćanja: nepravilnosti.eu@apprrr.hr ili putem obrasca https://www.apprrr.hr/prijava-nepravilnosti-obrazac/

ili na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb
ili neposrednim kontaktom na tel: +385 (0) 1 6446 010; fax: +385 (0) 1 600 2851

Počinjena nepravilnost i/ili prijevara te sumnja na počinjenje istih, također se može prijaviti i na adresu elektroničke pošte Službe za suzbijanje nepravilnosti i prijevara pri Ministarstvu financija:
nepravilnosti.eu@mfin.hr

ili putem on-line obrazaca Europskog ureda za borbu protiv prijevara pri Europskoj komisiji (OLAF- fr. Office Européen de Lutte Antifraude) dostupnih na: https://ec.europa.eu/anti-fraud/home_hr

Prijavljivanje počinjenih nepravilnosti i/ili prijevara, te sumnji na počinjenje istih može biti osobno (imenom i prezimenom) ili uz traženje zadržavanja anonimnosti.

Strategija za borbu protiv prijevara

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.