Dostava podataka u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda

Obvezu dostave podataka o količinama sirovog kravljeg mlijeka u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda imaju prvi otkupljivači i proizvođači mlijeka. Prvi otkupljivač je obveznik dostave Agenciji za plaćanja izvješća koje sadrži točan podatak o ukupnim količinama mlijeka koje su mu isporučene od proizvođača mlijeka iz područja EU u prethodnom mjesecu, te izvješća koje sadrži točan popis proizvođača s područja RH s pripadajućim OIB-om i jedinstvenim matičnim identifikacijskim brojem poljoprivrednika, te podatke o količinama koje su mu isporučene po proizvođaču u prethodnom mjesecu. Proizvođač mlijeka koji isporučuje mlijeko prvom otkupljivaču koji ima sjedište izvan područja RH, obveznik je dostave izvješća koje sadrži točan podatak o ukupnim količinama mlijeka koje je isporučio tim otkupljivačima.

Upisivanje podataka o ukupnim količinama moguće je kroz aplikaciju na mrežnoj stranici https://mlijeko.apprrr.hr, a dostava podataka otkupa po proizvođaču u excel tablici putem e-maila: mlijecne.kvote@apprrr.hr

Pravilnik o obveznoj dostavi podataka u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda (NN 107/15)

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o obveznoj dostavi podataka u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda (NN136/15)

Dokumenti

Zahtjev za registraciju otkupljivača mlijeka
Izvještavanje u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda nakon kvota
Prilog I.A
Prilog I.B
Prilog II
Uputa Obavještavanje mlijeko

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X