Program potpore malim mljekarama za nadoknadu troškova sabiranja mlijeka

Cilj programa je pružanje financijske pomoći subjektima koji su suočeni s problemima uzrokovanim povećanjem troškova goriva koji sudjeluju s visokim udjelom u troškovima njihovog poslovanja te uzrokuju značajno povećanje troškova sabiranja i transporta sirovog mlijeka od isporučitelja do objekata za preradu. Zbog iznimno velikog povećanja cijene goriva subjekti u sabiranju i transportu mlijeka dovedeni su u situaciju manjka likvidnosti i generiranja gubitaka.

Dodjelom potpore zadržala bi se postojeća razina proizvodnje i prerade kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka te omogućio nastavak rada malih mljekara, a samim time i očuvala proizvodnja mlijeka na malim gospodarstvima u Republici Hrvatskoj.

Potporu ne može ostvariti više subjekata koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima već samo jedan poduzetnik iz povezanih poduzeća.

Potpora se dodjeljuje u skladu s odjeljkom 2.1. točkom 61 Privremenog kriznog okvira u obliku izravnih bespovratnih sredstava. Svi iznosi potpore moraju biti bruto iznosi odnosno prije odbitka poreza ili drugih troškova.

Potporu ne može ostvariti subjekt koji prerađuje isključivo mlijeko s vlastite farme.

Više detalja možete pronaći u Programu i Pravilniku.

Program potpore malim mljekarama za nadoknadu troškova sabiranja mlijeka

Pravilnik o provedbi Programa potpore malim mljekarama za nadoknadu troškova sabiranja mlijeka (NN 115/2023)

Zahtjev za potporu

IZJAVA-o-povezanim-subjektima-za-korisnike-koji-IMAJU-povezane-subjekte

IZJAVA-o-povezanim-subjektima-za-korisnike-koji-NEMAJU-povezane-subjekte

IZJAVA-o-primljenim-potporama

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.