Program potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske, održanoj 14. srpnja 2022. godine, usvojen je Program potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica ukupno vrijedan 1,2 milijuna kuna.  Potpora se dodjeljuje za štete nastale pomorom pčelinjih zajednica u stacionarnim ili selećim pčelinjacima dopremljenim na područje na kojem se dogodio pomor pčela u skladu s Pravilnikom o držanju pčela i katastru pčelinje paše, a namijenjena je pčelarima koji su upisani i ažurirani u Evidenciju pčelara i pčelinjaka i kod kojih je temeljem službenih izvješća dostavljenih od strane Državnog inspektorata Republike Hrvatske, potvrđen pomor pčelinjih zajednica tijekom proljetnih mjeseci, a zaključno s 1. 7. 2022. godine.                  Provedbom Programa izravno će se utjecati na saniranje ekonomskih posljedica zbog izgubljene dobiti uslijed prestanka proizvodnje uzrokovane pomorom pčela na pčelinjacima te daljnji ostanak u sektoru pčelarstva i proizvodnji pčelinjih proizvoda.

Program potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2022. godini

Pravilnik o provedbi Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2022. (92/2022) 

Obrazac Zahtjeva za potporu pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u 2022. godini

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.