Program potpore za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica na području Međimurske županije

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj 14. listopada 2020. godine usvojen je Program potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica na području Međimurske županije.
Potpora se dodjeljuje za štete nastale pomorom pčelinjih zajednica u stacionarnim ili selećim pčelinjacima dopremljenim na područje Međimurske županije u skladu s Pravilnikom o držanju pčela i katastru pčelinje paše, a namijenjena je pčelarima koji su upisani i ažurirani u Evidenciju pčelara i pčelinjaka i kod kojih je na temelju Zapisnika o inspekcijskom nadzoru izvršenom na pčelinjacima u Međimurskoj županiji tijekom mjeseca lipnja utvrđen pomor pčela.
Provedbom Programa izravno će se utjecati na saniranje ekonomskih posljedica zbog izgubljene dobiti uslijed prestanka proizvodnje uzrokovane pomorom pčela na pčelinjacima te daljnji ostanak u sektoru pčelarstva i proizvodnji pčelinjih proizvoda.

 
Pravilnik o programu provedbe potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica na području Međimurske županije (NN 133/20)
 

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.