Program potpore za uređenje sabirališta mlijeka

Svrha Programa potpore za uređenje sabirališta mlijeka je pružanje financijske pomoći subjektima u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla koji su upisani u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla s opisom djelatnosti „sabiralište“ radi uređenja i/ili opremanja sabirališta kako bi ono ispunilo opće odredbe o higijeni propisane Prilogom II Uredbe (EZ) 852/2004 i posebne odredbe o higijeni propisane Prilogom III Odjeljkom IX Uredbe (EZ) 853/2004 s ciljem upisa „sabirališta“ u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla sukladno Pravilniku o registraciji i odobravanju objekata te o registraciji subjekata u poslovanju s hranom (Narodne novine broj 123/19 i 3/21) i Pravilniku o izmjeni i dopunama Pravilnika o mjerama prilagodbe zahtjevima propisa o hrani životinjskog podrijetla (Narodne novine broj 21/19).

Potporom se nastoji osigurati opstanak što većeg broja sabirališta mlijeka te tako utjecati na opstanak proizvodnje mlijeka na malim gospodarstvima u ruralnim područjima.

Program potpore za uređenje sabirališta mlijeka

Pravilnik o provedbi Program potpore za uređenje sabirališta mlijeka (NN 55/22)

Javni poziv

Zahtjev za potporu iz Programa potpore za uređenje sabirališta mlijeka

ARHIVA

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.