32.02. PVP Tov junadi

Proizvodno vezana potpora za tov junadi dodjeljuje se kao godišnja potpora po prihvatljivom grlu korisnicima koji se bave tovom junadi i sudjeluju u Farmskom sustavu osiguranja kvalitete junećeg, janjećeg i jarećeg mesa koji je objavljen na mrežnoj stranici HAPIH-a.

Potpora se dodjeljuje po prihvatljivom grlu, a kako bi potpora bila dodijeljena prihvatljivo grlo mora ispuniti kriterije prihvatljivosti.

Cilj potpore za tov junadi je osiguranje kontinuiteta proizvodnje goveđeg mesa i zadržavanje proizvodnje na postignutim razinama

PRIHVATLJIVI  KORISNICI I POSEBNI KRITERIJI  PRIHVATLJIVOSTI I OBVEZE

Prihvatljivi korisnici su aktivni poljoprivrednici koji ispunjavaju uvjete prihvatljivosti.

Potporu će ostvariti gospodarstva koja se bave tovom junadi i sudjeluju u Farmskom sustavu osiguravanja kvalitete u proizvodnji junećeg, janjećeg i jarećeg mesa.

Za potporu su prihvatljiva grla (goveda):

  • koja su muška grla i koja se prije isporuke drže na gospodarstvu najmanje 250 dana (neprekidno). Dani držanja se počinju brojati od prvog dana dolaska grla na poljoprivredno gospodarstvo korisnika, a isporuka se odvija od 1. siječnja do 31. prosinca u godini za koju je potpora odobrena.
  • koja su ženska grla koja se prije isporuke drže na gospodarstvu najmanje 180 dana (neprekidno). Dani držanja se počinju brojati od prvog dana dolaska grla na poljoprivredno gospodarstvo korisnika, a isporuka se odvija od 1. siječnja do 31. prosinca u godini za koju je potpora odobrena.
  • muška i ženska koja u trenutku izlučenja ne smiju biti mlađa od 12 mjeseci niti starija od 30 mjeseci.

Izlučenje grla može biti na klanje u Republici Hrvatskoj ili izlučenje za izvoz u treće države i u države Europske Unije (uključujući krizno klanje u slučaju više sile).

Korisnik u kalendarskoj godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu mora završiti tečaj izobrazbe na temu antimikrobne rezistencije.

Korisnik, u kalendarskoj godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu, mora završiti tečaj izobrazbe na temu zaštite voda od onečišćenja uzrokovanog nitratima poljoprivrednog podrijetla.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.