32.04. PVP Ovce i koze

Cilj dodjele potpore je stabilizacije dohotka korisnika, proizvođača ovaca i koza.

Proizvodno vezana potpora za ovce i koze dodjeljivat će se po grlu. Kako bi potpora bila isplaćena grlo mora ispuniti kriterije prihvatljivosti.

Cilj ove intervencije je jačanje konkurentnosti i dohotka poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom ovaca i koza kao i povećanje održivosti te otklanjanje poteškoća s kojima se suočavaju.

Potpora u sklopu ove intervencije dodjeljuje se po grlu koje ispunjava sve uvjete prihvatljivosti. Kod određivanja jediničnih stopa promatrani su podatci proizvodnje mesa koja bilježi pad u 2020. godini.

PRIHVATLJIVI  KORISNICI I POSEBNI KRITERIJI  PRIHVATLJIVOSTI I OBVEZE

Prihvatljivi korisnici su aktivni poljoprivrednici koji ispunjavaju uvjete prihvatljivosti.

Za potporu su prihvatljive ovce i koze:

  • koje su na dan podnošenja zahtjeva upisane u JRDŽ i stare su najmanje 12 mjeseci
  • koje se u godini podnošenja zahtjeva drže na poljoprivrednom gospodarstvu korisnika najmanje 100 dana (neprekidno), a 100 dana se počinje brojati od dana podnošenja zahtjeva
  • koje u godini podnošenja zahtjeva imaju prijavljeno janjenje/jarenje u JRDŽ

Broj prihvatljivih grla za potporu jednak je u JRDŽ prijavljenom broju janjenja/jarenja u godini podnošenja zahtjeva, a koji ne smije biti veći od broja grla za koja je podnesen zahtjev za potporu.

Korisnik u kalendarskoj godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu mora završiti tečaj izobrazbe na temu antimikrobne rezistencije.

Korisnik, u kalendarskoj godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu, mora završiti tečaj izobrazbe na temu zaštite voda od onečišćenja uzrokovanog nitratima poljoprivrednog podrijetla.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.