Obnovljena zgrada u Brodskom Stupniku

Ravnateljica Agencije za plaćanja Matilda Copić sudjelovala je u petak 13. rujna na proslavi Dana općine Brodski Stupnik kojom prigodom su simbolički otvorena vrata obnovljene povijesne zgrade u koju su se smjestili igraonica za djecu i Turistički informativni centar. Vrijednost obnove je 2,8 milijuna kuna od čega je Agencija za plaćanja sufinancirala 2 milijuna kuna. To je samo jedan od projekata koji se kroz Mjeru 7 Programa ruralnog razvoja provodi u Brodskom Stupniku.

Treba naglasiti da ova slavonska općina čini sve kako bi razvojem, novim radnim mjestima, odgovarajućom infrastrukturom zadržala svoje stanovnike i osigurala im odgovarajući standard. U tom je smislu izrazito aktivna u povlačenju sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Programa ruralnog razvoja, Mjere 7 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima i  M8 – Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje isplativosti šuma.

Ravnateljica Copić posjetila je i LAG Posavina koji djeluje na području Brodsko-posavske i dijelu Požeško-slavonske županije. Svojim radom i inicijativama predstavlja odličnu platformu za provođenje natječaja, protok informacija, umrežavanje poduzetnika, predstavnika lokalne zajednice i svih ostalih ustanova usmjerenih na razvoj tog kraja.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.