Obnovljena zgrada u Brodskom Stupniku

Ravnateljica Agencije za plaćanja Matilda Copić sudjelovala je u petak 13. rujna na proslavi Dana općine Brodski Stupnik kojom prigodom su simbolički otvorena vrata obnovljene povijesne zgrade u koju su se smjestili igraonica za djecu i Turistički informativni centar. Vrijednost obnove je 2,8 milijuna kuna od čega je Agencija za plaćanja sufinancirala 2 milijuna kuna. To je samo jedan od projekata koji se kroz Mjeru 7 Programa ruralnog razvoja provodi u Brodskom Stupniku.

Treba naglasiti da ova slavonska općina čini sve kako bi razvojem, novim radnim mjestima, odgovarajućom infrastrukturom zadržala svoje stanovnike i osigurala im odgovarajući standard. U tom je smislu izrazito aktivna u povlačenju sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Programa ruralnog razvoja, Mjere 7 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima i  M8 – Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje isplativosti šuma.

Ravnateljica Copić posjetila je i LAG Posavina koji djeluje na području Brodsko-posavske i dijelu Požeško-slavonske županije. Svojim radom i inicijativama predstavlja odličnu platformu za provođenje natječaja, protok informacija, umrežavanje poduzetnika, predstavnika lokalne zajednice i svih ostalih ustanova usmjerenih na razvoj tog kraja.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X