Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva

Jučer i danas međimurski je Sveti Martin na Muri domaćin Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva. Događaj je okupio brojne sudionike koji kroz svoj rad žive, unapređuju, istražuju i promišljaju hrvatsku poljoprivredu i njezin daljnji razvoj. Premda prigodno upriličen na kraju godine temama koje obrađuje itekako je usmjeren na budućnost i nove izazove. Kroz brojne prezentacije i panel raspravu dotakla su se pitanja digitalizacije, klimatskih promjena i novog programskog razdoblja.

Na svečanom su dijelu Konferencije predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ravnateljica Agencije za plaćanja Matilda Copić, korisnicima operacije 4.3.1. „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“  iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. uručili ugovore čiji je ukupni iznos ulaganja veći od 309 milijuna kuna.

Jučer su pak uručeni ugovori korisnicima operacije 4.3.3. „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“ te triju operacija iz Mjere 8 „Ulaganje u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“ čime je u posljednja dva dana ukupno potpisano 39 ugovora ukupnog iznosa ulaganja od 418 milijuna kuna.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.