Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva

Jučer i danas međimurski je Sveti Martin na Muri domaćin Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva. Događaj je okupio brojne sudionike koji kroz svoj rad žive, unapređuju, istražuju i promišljaju hrvatsku poljoprivredu i njezin daljnji razvoj. Premda prigodno upriličen na kraju godine temama koje obrađuje itekako je usmjeren na budućnost i nove izazove. Kroz brojne prezentacije i panel raspravu dotakla su se pitanja digitalizacije, klimatskih promjena i novog programskog razdoblja.

Na svečanom su dijelu Konferencije predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ravnateljica Agencije za plaćanja Matilda Copić, korisnicima operacije 4.3.1. „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“  iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. uručili ugovore čiji je ukupni iznos ulaganja veći od 309 milijuna kuna.

Jučer su pak uručeni ugovori korisnicima operacije 4.3.3. „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“ te triju operacija iz Mjere 8 „Ulaganje u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“ čime je u posljednja dva dana ukupno potpisano 39 ugovora ukupnog iznosa ulaganja od 418 milijuna kuna.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X