Dragi naši poljoprivrednici, obilježimo zajedno 10 godina rada Agencije za plaćanja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) danas 18. prosinca 2019. godine obilježava desetu godinu svog rada i postojanja. U 10 godina našeg rada hrvatskim poljoprivrednicima, ribarima, korisnicima smo isplatili 34 milijarde kuna potpora.

Ovom prilikom želimo:

  • Zahvaliti svim našim poljoprivrednicima, ribarima, korisnicima, partnerima, kolegama na uspješnoj desetgodišnjoj suradnji i postignutim rezultatima
  • Pozvati poljoprivrednike zainteresirane za poslove i mjere iz nadležnosti Agencije za plaćanja da danas od 10-14h posjete podružnice Agencije za plaćanja diljem Republike Hrvatske kako bi izravnim kontaktom s našim kolegama saznali više o potporama u poljoprivredi, mogućnostima financiranja kroz mjere ruralnog razvoja, zajedničke organizacije tržišta, ARKOD sustavu ili nekoj drugoj temi od njihovog interesa.

Agencija za plaćanja osnovana je 2009. godine te operativno provodi mjere izravne potpore, mjere ruralnog razvoja, mjere zajedničke organizacije tržišta i potpore sektoru vinarstva, brojne nacionalne potpore te mjere za pomorstvo i ribarstvo.

Agencija za plaćanja vodi Upisnik poljoprivrednika, ARKOD sustav (evidenciju uporabe poljoprivrednog zemljišta), Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji te brojne druge registre. Održava i koristi Integrirani administrativni i kontrolni sustav (IAKS) preko kojeg se zaprimaju, obrađuju i kontroliraju izravna plaćanja poljoprivrednicima, a na godišnjoj razini ima više od 110 tisuća korisnika. Posluje putem središnjeg ureda u Zagrebu, 21 podružnice u svim županijama te 4 ispostave.

Više o rezultatima i radu same Agencije za plaćanja saznajte izravno u kontaktu s našim kolegama ili putem letka u nastavku.

Veselimo se budućoj suradnji.

S vama i uz vas 10 godina!

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.