Proizvođačke organizacije

Proizvođačke organizacije su pravni subjekti ili jasno definirani dio pravnog subjekta koje provode jedan ili više sljedećih ciljeva: osiguravanje da je proizvodnja planirana i prilagođena potražnji, koncentriranje ponude i stavljanje na tržište proizvoda vlastitih članova, optimiziranje troškova proizvodnje, provođenje istraživanja o održivim metodama proizvodnje i inovativnim praksama, promicanje tehničke pomoći za korištenje metoda proizvodnje prihvatljivih za okoliš i praksa koje poštuju dobrobit životinja, pružanje tehničke pomoći za poboljšanje kvalitete proizvoda i razvoj proizvoda sa zaštićenom oznakom izvornosti ili zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla ili obuhvaćenih nacionalnom oznakom kvalitete, upravljanje nusproizvodima (posebno otpadom) kako bi se zaštitila kvaliteta vode, tla i okoliša, ublažavanje klimatskih promjena, te razvijanje inicijative u području promocije i stavljanja na tržište.

Pravilnik o provedbi Nacionalne strategije za održive operativne programe proizvođačkih organizacija u sektoru voća i povrća za razdoblje od 2021. do 2023. godine (NN 141/21, NN 107/22)

Zahtjev za dodjelu potpore

 
 
 
 

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.