Isplaćeno gotovo 100 milijuna kuna stočarima

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19. Isplaćene su potpore proizvođačima tovnih svinja, uzgajivačima tovne junadi i primarnim proizvođačima mlijeka u vrijednosti od 100 milijuna kuna.

Ova mjera namijenjena je za pružanje financijske pomoći primarnim proizvođačima u sektoru stočarstva koji su se uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19 suočili s dugotrajnim i velikim poslovnim poteškoćama uslijed ukupnih tržnih poremećaja vezanih uz pad potražnje te time vezano pad cijena i konačno padom prodaje. Potporom se nastoje sanirati pretrpljeni gubici, osigurati likvidnost poljoprivrednih gospodarstava i očuvati razina primarne proizvodnje prije pojave COVID-19, čime će se posljedično zadržati postojeća razina zaposlenosti, kao i proizvodnja sirovine za prehrambenu i prerađivačku industriju i spriječiti poremećaj u lancu opskrbe hranom.

Za Podmjeru 1.1. Potpora primarnim proizvođačima mlijeka, odobreno je 37 milijuna kuna za 2.720 korisnika odnosno 750 kuna po svakom grlu koje zadovoljava uvjete za potporu.

Za Podmjeru 1.3 Potpora uzgajivačima tovne junadi, odobreno je 40 milijuna kuna za 2.401 korisnika odnosno 597,87 kuna po svakom grlu koje zadovoljava uvjete za potporu.

Za Podmjeru 2.2. Potpora proizvođačima tovnih svinja, odobreno je 22.5 milijuna kuna za ukupno 242 korisnika odnosno 300 kuna po svakom grlu koje zadovoljava uvjete za potporu.

Napominjemo kako su uvjeti prihvatljivosti grla specifični za ove potpore i propisani su člankom 6. Pravilnika o provedbi Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 (NN 131/21).

Molimo za strpljenje i razumijevanje korisnike kojima ova potpora još nije isplaćena, isplate su i dalje u tijeku.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.