Još 9 dana za prijavu na prvi natječaj za nepoljoprivredne djelatnosti

Prijave na Natječaj za provedbu podmjere 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.  otvorene su do 7. svibnja 2018. godine.

Osigurano je ukupno 187.787.500,00 kuna namijenjenih stvaranju novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta. Cilj ove mjere Programa ruralnog razvoja je smanjenje depopulacije i poticanje održivog razvoja ruralnih područja.

Moguće je ulagati u sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda te sektor pružanja usluga u ruralnim područjima koji može obuhvaćati: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima,  usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge. Ulagati se može i u sektor turizma u ruralnom području te u sektor tradicijskih i umjetničkih obrta.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura, u rangu mikro ili malog poduzeća.

Visina potpore po korisniku iznosi 372.000,00 kuna.

Mogućnosti financiranja iz ovog natječaja uistinu su široke. Provjerite uvjete, možda se i vaša ideja može realizirati.“– izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Više informacija o provedbi spomenutog Natječaja pronađite ovdje. 

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.