Kako pripremiti projekt uz EU novce – dođite na besplatnu radionicu Ministarstva poljoprivrede i kušajte najbolje domaće proizvode

U subotu, 14. srpnja u 12 sati na Europskom trgu u Zagrebu održat će se posljednja u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“ koju organizira Ministarstvo poljoprivrede.

Najbolji hrvatski proizvođači stižu u Zagreb predstaviti proizvode koji nose neku od oznaka kvalitete: Mlijeko s hrvatskih farmi, Meso s hrvatskih farmi, Jaja s hrvatskih farmi, Med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja. Predstavit ćemo i hrvatske proizvode prepoznate u cijeloj Europskoj uniji, jer nose jednu od zaštićenih EU oznaka: izvornosti, zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnog specijaliteta.

Uz nastupe kulturno umjetničkih društava i uz stručnu pomoć chefa Tomislava Špičeka, održat će se i Radni ručak s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem s početkom u 12 sati.

Nakon uspješne manifestacije „Doručak s hrvatskih farmi“, u kojoj smo u svim hrvatskim županijama predstavili lokalne poljoprivrednike i njihove proizvode, u sustave kvalitete i označavanja Hrvatske poljoprivredne agencije uključilo se 500 novih poljoprivrednih proizvođača. Proizvodi OPG-a su postali traženiji, povećala se njihova on-line prodaja, ugostiteljski objekti sve više uključuju označene domaće proizvode u svoju ponudu.

Ove godine smo pokrenuli novu priču o hrvatskoj poljoprivredi koja ima i edukativni karakter. U svim hrvatskim županijama, uz pomoć Hrvatske poljoprivredne agencije i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, predstavili smo nove mogućnosti financiranja projekata u ruralnom razvoju i dali korisne savjete poljoprivrednicima za pripremu projekata novcem EU fondova. U zadnjih godinu i pol dana ugovoreno je 8.500 novih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju vrijednih 4,8 milijardi kuna. Grade se nove farme, podižu novi nasadi, poljoprivrednici kupuju novu mehanizaciju, grade se dječji vrtići u malim naseljima…Nastavljamo intenzivno s natječajima do kraja godine, kako bi što više financijskih sredstava došlo u ruke hrvatskih poljoprivrednika.

Posljednja u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i buduće“ održava se u Zagrebu, ovu subotu na Europskom trgu. U 10 sati održat će se edukativni dio manifestacije – besplatne radionice za poljoprivrednike u Europskom domu u Jurišićevoj 1/1, a Radni ručak  s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem te izložbeni-prodajni dio manifestacije na Europskom trgu u 12 sati.  Zainteresirani za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti ovdje.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.