Kako pripremiti projekt uz EU novce – dođite na besplatnu radionicu Ministarstva poljoprivrede i kušajte najbolje domaće proizvode

U subotu, 14. srpnja u 12 sati na Europskom trgu u Zagrebu održat će se posljednja u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“ koju organizira Ministarstvo poljoprivrede.

Najbolji hrvatski proizvođači stižu u Zagreb predstaviti proizvode koji nose neku od oznaka kvalitete: Mlijeko s hrvatskih farmi, Meso s hrvatskih farmi, Jaja s hrvatskih farmi, Med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja. Predstavit ćemo i hrvatske proizvode prepoznate u cijeloj Europskoj uniji, jer nose jednu od zaštićenih EU oznaka: izvornosti, zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnog specijaliteta.

Uz nastupe kulturno umjetničkih društava i uz stručnu pomoć chefa Tomislava Špičeka, održat će se i Radni ručak s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem s početkom u 12 sati.

Nakon uspješne manifestacije „Doručak s hrvatskih farmi“, u kojoj smo u svim hrvatskim županijama predstavili lokalne poljoprivrednike i njihove proizvode, u sustave kvalitete i označavanja Hrvatske poljoprivredne agencije uključilo se 500 novih poljoprivrednih proizvođača. Proizvodi OPG-a su postali traženiji, povećala se njihova on-line prodaja, ugostiteljski objekti sve više uključuju označene domaće proizvode u svoju ponudu.

Ove godine smo pokrenuli novu priču o hrvatskoj poljoprivredi koja ima i edukativni karakter. U svim hrvatskim županijama, uz pomoć Hrvatske poljoprivredne agencije i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, predstavili smo nove mogućnosti financiranja projekata u ruralnom razvoju i dali korisne savjete poljoprivrednicima za pripremu projekata novcem EU fondova. U zadnjih godinu i pol dana ugovoreno je 8.500 novih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju vrijednih 4,8 milijardi kuna. Grade se nove farme, podižu novi nasadi, poljoprivrednici kupuju novu mehanizaciju, grade se dječji vrtići u malim naseljima…Nastavljamo intenzivno s natječajima do kraja godine, kako bi što više financijskih sredstava došlo u ruke hrvatskih poljoprivrednika.

Posljednja u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i buduće“ održava se u Zagrebu, ovu subotu na Europskom trgu. U 10 sati održat će se edukativni dio manifestacije – besplatne radionice za poljoprivrednike u Europskom domu u Jurišićevoj 1/1, a Radni ručak  s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem te izložbeni-prodajni dio manifestacije na Europskom trgu u 12 sati.  Zainteresirani za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti ovdje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X