Kontinuirani razvoj i nadogradnja AGRONET sustava – pripreme za novo programsko razbolje u tijeku

Agencija za plaćanja je prošle godine započela s pripremama za novo programsko razdoblje. Nova zajednička poljoprivredna politika uvodi monitoring – sustav za nadzor i kontinuirano praćenje obavljanja poljoprivrednih djelatnosti i praksi na poljoprivrednim površinama. Monitoring će tako u novom programskom razdoblju biti jedan od obveznih osnovnih elemenata provjere Integriranog administrativnog i kontrolnog sustava (IAKS sustava) a koji je preduvjet za isplatu potpora.

Priprema za novo razdoblje zahtjeva sveobuhvatni IT razvoj sustava u svrhu kontinuiranog praćenja poljoprivredne aktivnosti i to korištenjem podataka iz satelita Sentinel u okviru programa Copernicus i drugih barem jednakovrijednih podataka (geotagiranih fotografija, podataka iz drugih satelita i dr.).

Razvoj i nadogradnja sustava se odvija u nekoliko faza od kojih su pojedine faze već implementirane. Ovih dana nadograđen je i u fazi je daljnjeg razvoja sustav za nadzor i kontinuirano praćenje i drugih površina koje do sada nisu bile vidljive poljoprivrednicima u Agronetu.

Navedeni podaci su u fazi razvoja i informativnog su karaktera te neće utjecati na pravo ostvarivanja potpora za 2020. godinu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X