Ministar Tolušić poljoprivrednicima u Dubrovniku uručio ugovore vrijedne gotovo 10 milijuna kuna

Na održanoj sjednici Vlade Republike Hrvatske u Dubrovniku ministar Tolušić danas je poljoprivrednicima uručio 22 ugovora ukupnog iznosa potpore od 9,8 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. Kroz navedena 22 projekta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ulaže se u uljare, razvoj mladih poljoprivrednika te u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima. Tri projekta usmjerena su na povećanje kvalitete proizvodnje maslinovog ulja, te rekonstrukciju i opremanje proizvodnih kapaciteta za preradu maslina u maslinovo ulje, a financiraju se kroz operaciju 4.2.1. “Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima – objekti za proizvodnju ulja”. Nešto više od pola milijuna kuna dodijeljeno je mladim poljoprivrednicima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u okviru operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”. Sedamnaest obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz ovoga kraja ostvarilo je potporu za pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima u okviru operacije 6.2.1. Programa ruralnog razvoja.

„Dodjelom bespovratnih sredstava iz europskih poljoprivrednih fondova projektima čiji su nositelji obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izravno doprinosimo razvoju gospodarstva u najjužnijim krajevima Hrvatske. Nemaju svi dijelovi Hrvatske jednake potrebe, no izmjenama Programa ruralnog razvoja stvorili smo mogućnost da svaki ruralni kutak naše zemlje može iskoristiti sredstva za ono što je lokalnoj zajednici najpotrebnije.“

– izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.