Na adrese poljoprivrednika poslano novih 130 ugovora vrijednih više od 45 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslala 130 novih ugovora za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., vrijednosti potpore od 45.290.817,31 kuna.

Za operaciju 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava poslan je 71 ugovor u vrijednosti 7,9 milijuna kuna, a svakom poljoprivredniku odobreno je po 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Sredstva u okviru operacije 6.3.1. namijenjena su pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima putem kojih se financira:

  • kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala,
  • gradnja i opremanje prostora,
  • kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme te podizanje višegodišnjih nasada, a moguća je i gradnja i opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

Također, ugovori su poslani i za operacije 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture i 8.6.2.  Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva. Za operaciju 8.5.2. poslana su 22 ugovora vrijedna gotovo 14 milijuna kuna, a korisnici će izgraditi poučne staze, male rekreacijske objekte, vidikovce, skloništa, postaviti informativne ploče, a sve u svrhu javne dobrobiti i rekreacijske vrijednosti šuma.

Poslana su tri ugovora vrijedna 9,4 milijuna kuna za operaciju 8.6.2. za kupnju strojeva, uređaja i opreme za predindustrijsku preradu drva, proizvodnju peleta i briketa, opreme za sušenje, parenje, skladištenje i zaštitu proizvoda od drva, itd.

Za operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru tovnog govedarstva poslana su dva ugovora u vrijednosti od 550 tisuća kuna, a za operaciju 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš tri ugovora vrijedna 2,4 milijuna kuna.

Poslano je i 29 ugovora korisnicima operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. Provedba operacija unutar CLLD strategije, koja su vrijedna 11,5 milijuna kuna.

Sve navedeno svakako je rezultat predanog rada djelatnika Agencije za plaćanja i odlične suradnje s korisnicima koja je kontinuirano trajala i tijekom pandemije uzrokovane COVIDOM 19 te je uspješno zaključena na najbolji mogući način – potpisanim ugovorima o dodjeli sredstava.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.