Obavijest za korisnike operacije 16.1.1.

Objavljeni prijedlog predloška Ugovora o poslovnoj suradnji objavljen na stranicama Agencije za plaćanja nije obvezujući. Znači, to je predložak koji se može mijenjati i prilagođavati potrebama pojedinog korisnika. Npr. zbog bojazni da u posljednji trenutak neki partner odustane ili bude spriječen potpisati Ugovor a i dalje su zadržani uvjeti prihvatljivosti Operativne skupine, u Ugovor se može dodati odredba: „Partnerima Operativne skupine smatraju se samo oni koji su potpisali ovaj Ugovor i ovjerili svoj potpis kod javnog bilježnika.“ Na taj način nije ugrožena prijava Operativne skupine na natječaj, uz uvjet da su zadovoljene i druge odredbe Pravilnika i Natječaja.

Dakle, Ugovor o poslovnoj suradnji mora sadržavati elemente navedene u članku 9., stavku 2.  Pravilnika, ali može sadržavati i druge odredbe za koje korisnik smatra potrebnima. Ugovor o poslovnoj suradnji mora sadržavati najmanje sljedeće:

  1. naznaku tipa operacije za koji se podnosi zahtjev za potporu
  2. naznaku projektne ideje/projekta radi čijeg ostvarenja se sklapa Ugovor o poslovnoj suradnji
  3. naznaku odgovorne osobe operativne skupine i ostalih part­nera koji čine operativnu skupinu
  4. interne procedure i način upravljanja zadacima kojima se osigurava transparentnost u radu i donošenju odluka te izbjegava sukob interesa
  5. broj računa odgovorne osobe operativne skupine.

U predlošku Ugovora, u Prilogu 1, navedeno je da Interne procedure moraju sadržavati „način financiranja: (opisati način financiranja Projekta te točno navesti razmjerni dio potpore po pojedinom partneru, udio/iznos)“. Ovdje treba navesti samo okvirne odredbe, što je uloga pojedinog partnera i njegov doprinos provedbi projekta koji će se provoditi kroz tip operacije 16.1.2. Nije potrebno navoditi točne udjele/iznose, to će se napraviti pri prijavi za TO 16.1.2. Potpisi ugovornih strana Ugovora o poslovnoj suradnji moraju biti ovjereni kod javnog bilježnika.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X