Objavljene odluke za isplaćene Privremene izvanredne mjere pomoći za proizvođače tovne junadi, tovnih svinja i janjadi za klanje

Obavještavamo korisnike Privremene izvanredne mjere pomoći za proizvođače tovne junadi, tovnih svinja i janjadi za klanje s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom COVID-19, da su dana 4. studenog 2021. godine na AGRONET-u, zaštićenoj aplikaciji Agencije za plaćanja objavljene odluke za sljedeće mjere:

Mjera 1. Potpora u sektoru tovnog govedarstva

Mjera 2. Potpora u sektoru tovnog svinjogojstva

Mjera 3. Potpora u sektoru ovčarstva

Podsjećamo kako se radi o mjerama za koje su se prijave podnosile do 12. lipnja 2020. godine i za koje je korisnicima isplaćeno više od 5,8 milijuna kuna.

Cilj mjera bio je da utovljenu junad, utovljene svinje i janjad koja su svojom dobi i tjelesnim težinama prešli optimalne tržne standarde zbrinuti (zaklati) u subjektima koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara (klaonicama) te na taj način utjecati na nesmetanu kontinuiranost proizvodnje na farmama goveda, svinja i ovaca u Republici Hrvatskoj.

Upućujemo korisnike da putem svojih AGRONET sučelja preuzmu objavljene Odluke, koje se nalaze u pregledniku AGRONET-a unutar POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA, pod karticom Nacionalne potpore.

Odluke su dostavljene putem AGRONET-a temeljem članka 15. Zakona o poljoprivredi (Narodne novine 118/2018, 42/2020, 127/2020 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske, 52/2021) te su ih korisnici obvezni preuzeti najkasnije u roku od pet dana od dana objave ove obavijesti.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.