Objavljene odluke za isplaćene Privremene izvanredne mjere pomoći za proizvođače tovne junadi, tovnih svinja i janjadi za klanje

Obavještavamo korisnike Privremene izvanredne mjere pomoći za proizvođače tovne junadi, tovnih svinja i janjadi za klanje s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom COVID-19, da su dana 4. studenog 2021. godine na AGRONET-u, zaštićenoj aplikaciji Agencije za plaćanja objavljene odluke za sljedeće mjere:

Mjera 1. Potpora u sektoru tovnog govedarstva

Mjera 2. Potpora u sektoru tovnog svinjogojstva

Mjera 3. Potpora u sektoru ovčarstva

Podsjećamo kako se radi o mjerama za koje su se prijave podnosile do 12. lipnja 2020. godine i za koje je korisnicima isplaćeno više od 5,8 milijuna kuna.

Cilj mjera bio je da utovljenu junad, utovljene svinje i janjad koja su svojom dobi i tjelesnim težinama prešli optimalne tržne standarde zbrinuti (zaklati) u subjektima koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara (klaonicama) te na taj način utjecati na nesmetanu kontinuiranost proizvodnje na farmama goveda, svinja i ovaca u Republici Hrvatskoj.

Upućujemo korisnike da putem svojih AGRONET sučelja preuzmu objavljene Odluke, koje se nalaze u pregledniku AGRONET-a unutar POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA, pod karticom Nacionalne potpore.

Odluke su dostavljene putem AGRONET-a temeljem članka 15. Zakona o poljoprivredi (Narodne novine 118/2018, 42/2020, 127/2020 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske, 52/2021) te su ih korisnici obvezni preuzeti najkasnije u roku od pet dana od dana objave ove obavijesti.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X