Otvoren novi dječji vrtić u Bisagu financiran iz Programa ruralnog razvoja

Ravnateljica Agencije za plaćanja, Matilda Copić, prisustvovala je jučer u varaždinskoj općini Breznica, mjestu Bisag, na svečanom otvorenju novog dječjeg vrtića koji može primiti tridesetoro mališana jasličke i vrtićke dobi te osigurati pet novih radnih mjesta.

DV Pčelica, vrijedan 3,5 milijuna kuna u cijelosti je financiran iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, kroz Mjeru 7 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima. Izgradnja i rekonstrukcija vrtića provodi se u naseljima do 5.000 stanovnika, a financijska potpora iznosi od 80 do 100% investicije i izravno je ovisna o razvrstavanju općina i gradova prema stupnju razvijenosti, odnosno između 15.000 i 1.000.000 eura po projektu.

Kako je i naglašeno na samoj svečanosti, kroz navedenu mjeru u Hrvatskoj se obnavlja i gradi 200 dječjih vrtića, a sve kako bi se mlade obitelji zadržale u ruralni područjima te aktivno sudjelovale u njegovu razvoju. Kroz Mjeru 7 se, osim vrtića, provodi i niz drugih projekata kao što su izgradnja javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda, izgradnja nerazvrstanih cesta, vatrogasnih domova, tržnica, parkova i sportskih terena.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.