Početak kampanje kontrola na terenu izravne potpore za 2021. godinu

Obavještavamo sve korisnike izravnih potpora da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela kampanju kontrola na terenu prihvatljivosti jedinstvenih zahtjeva za potporu za 2021. godinu na kontrolnim uzorcima gospodarstava, a sukladno odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2021. godinu (NN 23/2021; 52/2021; 67/2021, 72/2021).

Podsjećamo kako poljoprivredno gospodarstvo nakon podnošenja jedinstvenog zahtjeva može u bilo kojem trenutku tijekom godine biti predmet kontrole na terenu, koju provodi osoba (kontrolor) ovlaštena od strane Agencije za plaćanja i/ili može biti predmet kontrole daljinskim istraživanjem, koja se provodi interpretacijom satelitskih i zračnih snimaka, sukladno člancima 156. i 157. važećeg Pravilnika i propisanim procedurama Agencije za plaćanja.

U slučaju nesukladnosti utvrđenih tijekom kontrole na terenu ili na temelju zaprimljenih zapisnika/rješenja Državnog inspektorata o provedenom inspekcijskom nadzoru, koje Agencija za plaćanja koristi kao pravovaljane izvještaje o kontroli na terenu nad korisnicima, izvještaji o kontroli na terenu uz popratni dopis korisnicima će biti dostavljeni isključivo elektronički (internetom), putem zaštićene mrežne aplikaciji AGRONET, vidljivi u kartici „KNT“.

Danom dostave izvještaja smatra se dan kada je izvještaj o kontroli postavljen na AGRONET, sukladno članku 158. Pravilnika.

Korisnicima skrećemo pozornost da redovito provjeravaju obavijesti koje im stižu na korisničke račune mrežne aplikacije AGRONET.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.