Počinje drugi krug konzultacija s javnošću o Strateškom planu ZPP-a

Ministarstvo poljoprivrede će 20. listopada u Iloku započeti drugi krug konzultacija s javnošću o strateškom planu Zajedničke poljoprivredne politike 2023.-2027. Konzultacije će se nastaviti u Slavonskom Brodu 21. listopada i Varaždinu 22. listopada te u drugim hrvatskim gradovima. Raspored konzultacija za ostale regije bit će naknadno objavljen.

Sudjelovanje na radionicama je ograničeno sukladno važećim epidemiološkim mjerama. Iz tog razloga će se radionice prenositi uživo putem Facebook i YouTube profila Ruralni razvoj RH.

Za radionice se možete prijaviti na sljedećim poveznicama:

Ilok 20. listopada

Slavonski Brod 21. listopada

Varaždin 22. listopada

Sudjelovanje je moguće jedino uz važeću COVID potvrdu (www.eudigitalnacovidpotvrda.hr)

Uvjet za korištenje sredstava poljoprivrednih fondova je izrada Strateškog plana koji će obuhvatiti izravna plaćanja, sektorske mjere potpore te mjere potpore ruralnom razvoju, a kojim će se hrvatskim poljoprivrednicima staviti na raspolaganje 3,42 milijarde eura u razdoblju od 2023. do 2027. Do tada je Prijelaznom uredbom za poljoprivredu u 2021. i 2022. za mjere ruralnog razvoja osigurano 1,5 milijardi eura, uz 131 milijun eura za provedbu reformi u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.