Podaci Monitoringa za 2024. godinu vidljivi su u Agronet sustavu

Monitoring je postupak redovitog i sustavnog promatranja, praćenja i procjene poljoprivrednih djelatnosti i praksi na poljoprivrednim površinama na temelju podataka satelita Sentinel u okviru programa Copernicus i drugih barem jednakovrijednih podataka.

Monitoring prati poljoprivrednu aktivnost u jednoj proizvodnoj godini (tj. najranije od zasijavanja ozimog usjeva).

Podaci su prikazani semaforom (crvena, žuta, zelena)  i odnose se na trenutno stanje procjene poljoprivredne aktivnosti.

S obzirom na to da Monitoring sustav prati aktivnost tijekom cijele proizvodne godine rezultati semafora će biti konačni za isplatu na kraju proizvodne godine.

Kako Monitoring sustav detektira aktivnost temeljem više specifičnih markera (obrade, vrhunca vegetacije, zriobe, žetve, košnje,…), tako će se i mijenjati rezultat semafora (npr. kada se detektira košnja na livadi, ona će postati zelena ili kada se detektira očekivana poljoprivredna aktivnost, sustav će prema poslovnim pravilima mijenjati rezultat semafora).

Podaci Monitoringa prethodnih proizvodnih godina mogu se pregledavati promjenom godine u zaglavlju Agronet sustava.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.