Podsjetnik korisnicima izravnih potpora o tijeku kampanje kontrola na terenu izravne potpore za 2020. godinu

Podsjećamo sve korisnike izravnih potpora kako je i dalje u tijeku kampanja kontrola na terenu prihvatljivosti jedinstvenih zahtjeva za potporu za 2020. godinu na kontrolnim uzorcima gospodarstava, započeta 1. srpnja 2020. godine.

Poljoprivredno gospodarstvo nakon podnošenja jedinstvenog zahtjeva može u bilo kojem trenutku tijekom godine biti predmetom kontrole na terenu, koju provodi osoba (kontrolor) ovlaštena od strane Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, i/ili može biti predmetom kontrole daljinskim istraživanjem, koja se provodi interpretacijom satelitskih i zračnih snimaka, sukladno člancima 155. i 156. Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2020. godinu (NN 22/2020; 57/2020) te akreditiranim procedurama Agencije za plaćanja.

U slučaju utvrđenih nesukladnosti tijekom kontrole na terenu ili temeljem zaprimljenih zapisnika/rješenja Državnog inspektorata o provedenom inspekcijskom nadzoru, koje Agencija za plaćanja koristi kao pravovaljane izvještaje o kontroli na terenu nad korisnicima, izvještaji o kontroli uz popratni dopis korisnicima će biti dostavljeni isključivo elektronički, putem interneta, na zaštićenoj mrežnoj aplikaciji AGRONET, vidljivi u kartici „KNT“.

Danom dostave izvještaja smatra se dan kada je izvještaj o kontroli postavljen na AGRONET, sukladno članku 157. Pravilnika.

U skladu s uvedenim novitetima, još jednom skrećemo pozornost korisnicima da redovito provjeravaju obavijesti koje im stižu na korisničke račune mrežne aplikacije AGRONET, jer Agencija za plaćanja izvještaje o kontroli na terenu s utvrđenim nesukladnostima korisnicima više neće dostavljati redovnom poštom na adresu sjedišta gospodarstva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X