Predstavljanje projekta Life CROLIS

U Zagrebu se danas održava predstavljanje projekta Life CROLIS u kojem je jedan od partnera Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Nositelj projekta je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a u projektu sudjeluju još i Državna geodetska uprava, Hrvatske šume i Ekonerg Institut za energetiku i zaštitu okoliša. 

Projekt CROLIS (Croatian Land Information System) prvi je višestruki i višenamjenski usklađeni sustav praćenja zemljišta koji omogućuje integraciju i obradu podataka o pokrovu, korištenju i upravljanju zemljištem. Kao takav, ovaj je pristup jedinstven u Europskoj uniji u razvoju sustava praćenja zemljišta te se smatra pilot projektom za demonstraciju tehničkih rješenja za složene probleme konzistentnog, točnog i potpunog praćenja zemljišta (land monitoring).

Ovaj, za Hrvatsku posebno važan projekt, prihvaćen je za financiranje iz programa LIFE u visini od 55% ukupno prihvatljivih troškova, odnosno gotovo 2,6 milijuna eura.

Agenciju za plaćanja na današnjoj konferenciji predstavlja gosp. Mladen Majcen, voditelj Samostalne službe za CROLIS , a pripremio je  vrlo jasno i temeljito izvješće o svim izazovima s kojima se susrećemo pri uspostavi ARKOD+ (plus) i CROLIS LU slojeva u Republici Hrvatskoj.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.