Prijavite potporu za uzgoj goveda u sustavu krava-tele, uzgojno valjanih ovaca i koza i izvornih pasmina peradi

Poljoprivrednici u sklopu Jedinstvenog zahtjeva za 2019. godinu mogu prijaviti i sljedeće potpore:

  • za uzgoj goveda u sustavu krava-tele
  • za uzgoj uzgojno valjanih ovaca i koza
  • za uzgoj izvornih pasmina peradi.

Ukupni iznos potpore utvrđuje se na temelju jediničnog iznosa potpore, koji ne može biti veći od:

–          2.500,00 kuna po prihvatljivom ženskom grlu mesnih pasmina i/ili križanaca s mesnim pasminama goveda u sustavu krava-tele

–          130,00 kuna po prihvatljivom grlu uzgojne valjane ovce ili koze

–          110,00 kuna po prihvatljivom kljunu Zagorskog purana

–          40,00 kuna po prihvatljivom kljunu kokoši Hrvatice.

Rok za podnošenje zahtjeva za ove potpore je 10. lipnja 2019.  Zahtjevi se podnose putem elektroničke aplikacije Agronet, kao i Jedinstveni zahtjev za 2019. Godinu na listu za Nacionalne potpore, ali je podnositelj dužan ispisati obrazac, potpisati ga i dostaviti neposredno ili poslati preporučenom pošiljkom u podružnicu Agencije za plaćanja.

Sve detalje o potporama i prihvatljivim podnositeljima možete pročitati u Javnom pozivu za provedbu mjera „Potpora za uzgoj goveda u sustavu krava-tele“, „Potpora za uzgoj uzgojno valjanih ovaca i koza“ i „Potpora za uzgoj izvornih pasmina peradi“ iz „Programa potpore za unaprjeđenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva u sustavu krava-tele, unaprjeđenje uzgoja ovaca, koza te izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2018. do 2020. godine“ u 2019. godini.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.