Provedba postupaka javne nabave – najčešće pogreške

Kako bi se smanjile pogreške u pripremi dokumentacije o nabavi, postupku pregleda i ocjene ponuda te izvršenju ugovora o javnoj nabavi, Agencija za plaćanja je  pripremila ažurirane upute s primjerima najčešćih pogreški u svim fazama, a koje su dostupne na stranicama Agencije za plaćanja na sljedećoj poveznici.

Agencija za plaćanja je dosad izvršila provjere više stotina dokumentacija iz provedenih postupaka javne nabave te tijekom tih provjera uočila da se određene vrste pogrešaka učestalo ponavljaju. Kako bismo smanjili broj utvrđenih nepravilnosti i time financijske korekcije u postupcima javne nabave, ovim putem navodimo koje su to vrste pogrešaka.

S obzirom da se najozbiljnije nepravilnosti mogu utvrditi u fazi izvršenja ugovora o javnoj nabavi i time rezultirati primjenom financijskih korekcija, molimo da se tome obrati posebna pozornost.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.