Prva međunarodna konferencija o provedbi LEADER/CLLD-a u zemljama jugoistočne Europe – SEE LEADER

U Opatiji se od 20. do 22. studenog 2019. godine održava Prva međunarodna konferencija o praktičnim i teorijskim implikacijama LEADER-CLLD pristupa u zemljama jugoistočne Europe. Cilj ove konferencije je prepoznati jedinstvenost lokalnog razvoja pod vodstvom zajednice za integrirani teritorijalni razvoj u jugoistočnoj Europi. Svi sudionici imati će priliku razmijeniti iskustva i znanje na praktično-znanstvenim radionicama i plenarnim raspravama.

Organizatori Konferencije su LEADER mreža Hrvatske i Društvo za razvoj Slovenskoga podeželja.

Konferencija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i hrane Republike Slovenije te nacionalnih Mreža za ruralni razvoj.

Agencija za plaćanja i odabrani LAG-ovi (54) sklopili su Sporazum o suradnji o izvršavanju delegiranih administrativnih provjera, kojim je dio administrativnih provjera prenesen na odabrane Lokalne akcijske grupe (LAG) prilikom provedbe njihovih Lokalnih razvojnih strategija (LRS). Time se prvi put uspostavio decentraliziran sustav provedbe EU fondova u RH. LAG-ovi su raspisali 162 natječaja ukupne vrijednosti od 264 milijuna kuna (75% alokacije LRS-a) te odabrali tisuću projekata u vrijednosti od 134 milijuna kuna.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.