Radionice za potencijalne korisnike iz mjere 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te uz podršku Hrvatske gospodarske komore organizira radionice za potencijalne korisnike iz mjere 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“ Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020.. Mjera 8 je namijenjena šumarskom te drvno-tehnološkom sektoru, a korisnicima će biti pružene informacije o aktualnim i budućim natječajima te načinu prijave i podnošenja zahtjeva za potporu.

Radionice su namijenjene šumoposjednicima, udrugama šumoposjednika, trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama koje na temelju zakona imaju javne ovlasti i koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, udrugama civilnog društva i drugim pravnim osobama koje na temelju zakona imaju javne ovlasti, a čije je područje djelovanja usmjereno na zaštitu okoliša i prirode kao i obrtima, mikro, malim i srednjim poduzećima licenciranim za radove u šumarstvu.

Naglasak je na otvorenim natječajima za tipove operacija 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ i 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“. Korisnike ćemo također upoznati sa tipom operacije 8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“ za koju je objava natječaja predviđena sredinom ovog mjeseca.

Podsjećamo, u Narodnim novinama br. 31/18 objavljen je Pravilnik za tipove operacija 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ i 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“, dok je u Narodnim novinama br. 46/18 objavljen Pravilnik za tip operacije 8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“. Više informacija o objavljenim natječajima pronađite na sljedećoj poveznici.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj za tipove operacija:
• 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ za koju se prijave na natječaj podnose od 2. srpnja do 31. kolovoza 2018. godine
• 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ za koju se prijave na natječaj podnose od 1. lipnja do 2. kolovoza 2018. godine .

Radionice će biti održane prema rasporedu:

Raspored radionica
Datum Mjesto Vrijeme Adresa
11.6. Pleternica 12 sati Školska sportska dvorana, Školska b.b.
11.6. Vinkovci 11 sati Velika Vijećnica (zgrada Županije), Glagoljaška 27
12.6. Osijek 9 sati Dvorana HGK ŽK Osijek – Europske avenije 13
15.6. Karlovac 13 sati Hotel Korana-Srakovčić, Perivoj Josipa Vrbanića 8
18.6. Bjelovar 9 sati Dvorana HGK ŽK Bjelovar  – Petra Preradovića 4/1
18.6. Varaždin 13 sati Svorana HGK ŽK Varaždin – Petra Preradovića 17
29.6. Sisak 9 sati Dvorana HGK ŽK Sisak – Kranjčevićeva 16

Za sudjelovanje na radionici potrebno je prijaviti se na poveznici.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X