Ravnateljica Copić u pratnji ministra Tolušića potpisala sporazume o suradnji s rumunjskim agencijama za plaćanja

Obzirom na predstojeće predsjedanje Vijećem Europske unije u kojem Rumunjska zajedno s Hrvatskom i Finskom čini trio, s ciljem uspostave bilateralnih odnosa između dvaju ministarstava poljoprivrede te agencija za plaćanja, danas 3. svibnja 2018. u Bukureštu su potpisani bilateralni sporazumi o suradnji hrvatske Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s dvije rumunjske agencije za plaćanja.

Dva bilateralna sporazuma o suradnji u ime hrvatske Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala je ravnateljica Matilda Copić, s ravnateljem rumunjske Agencije za plaćanja u ruralnom razvoju i ribarstvu Adrianom Chesnoiuom i Adrianom Pinteaom, ravnateljem rumunjske Agencije za plaćanja i intervencije u poljoprivredi.

U znak podrške uspostavi suradnje u sektoru poljoprivrede potpisivanju su nazočili i ministri poljoprivrede Republike Hrvatske i Rumunjske, Tomislav Tolušić i Petre Daea.

Ovi važni sporazumi o suradnji triju agencija za plaćanja podrazumijevaju razmjenu znanja i iskustava iz područja regulacije tržišta i plaćanja izravnih potpora poljoprivrednicima u okviru prvog stupa zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) i plaćanja potpora za mjere ruralnog razvoja u okviru drugog stupa ZPP-a.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.