Status izmjena i usklađivanja lokalnih razvojnih strategija i natječaja LAG-ova

LAG Moslavina, LAG Petrova Gora i LAG Posavina objavili su LAG natječaje za tip operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” nakon što su Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Ministarstvo poljoprivrede u proteklih nekoliko mjeseci ostvarili potrebne preduvjete za objavu LAG natječaja (izrađeni su Sporazum o suradnji u izvršavanju delegiranih administrativnih provjera, Smjernice za provedbu postupka odabira projekata). Time je započela provedba druge faze tipa operacije 19.2.1 “Provedba operacija unutar CLLD strategije”. Objava natječaja preostalih LAG-ova očekuje se tijekom ožujka 2018. godine.

Objavljene LAG natječaje za tip operacije 6.3.1 možete pogledati u nastavku: LAG Moslavina, LAG Petrova Gora i LAG Posavina.

U tijeku je kontinuirana provedba obrada zaprimljenih Zahtjeva za promjenu (izmjena/usklađivanje odabranih lokalnih razvojnih strategija, izmjena podataka iz evidencije korisnika i Zahtjeva za potporu). Na dan 5. ožujka 2018. godine, Agencija za plaćanja zaprimila je ukupno 45 Zahtjeva za promjenu od strane LAG-ova u vezi izmjena/usklađivanja odobrenih lokalnih razvojnih strategija, a odobreno je njih 37. Od ukupno 45 zaprimljenih izmjena lokalnih razvojnih strategija, (od kojih su 8 lokalnih razvojnih strategija su zbog vrste izmjene ocjenjivali članovi Ocjenjivačkog odbora za mjeru 19, dok je preostale Zahtjeve za promjenu odobrila Agencija za plaćanja. Ukupno 9 odabranih LAG-ova još nije podnijelo Zahtjev za promjenu u vezi izmjena/usklađivanja odobrenih lokalnih razvojnih strategija.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.