Stočarima isplaćena nacionalna potpora za kupnju steonih junica za 2019. godinu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je nacionalnu potporu korisnicima mjere „Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina“ iz Programa potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva za razdoblje od 2018. do 2020. godine u ukupnom iznosu od 19.997.676,08 kn.

Pravo na potporu ostvarilo je 667 korisnika, a iznos potpore ograničen je na maksimalnih 30.000,00 kuna po korisniku za sufinanciranje troška kupovine minimalno tri grla steonih junica.

Podsjećamo da je ova potpora namijenjena poljoprivrednicima koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika, a koji na svom poljoprivrednom gospodarstvu drže krave krave kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda te ih koriste u proizvodnji mlijeka i koje su evidentiranu u Jedinstvenom registru domaćih životinja. Detalji o provedbi propisani su Pravilnikom o provedbi Programa potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva za razdoblje od 2018. do 2020. godine koji se nalazi ovdje.

Program se provodi u trogodišnjem razdoblju (od 2018. do 2020. godine), a sastoji  od dvije mjere „Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda“ i „Potpora za gubitak prihoda u uzgoju rasplodnih junica“.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.