Studijski posjet kolega iz Moldove

U okviru Twinning projekta radnog naziva Korištenje prostornih podataka u Republici Moldaviji prema standardima EU u Zagrebu boravi izaslanstvo moldavske Agencije za zemljište i katastar. Kroz vrlo intenzivan petodnevni raspored te predavanja u više hrvatskih institucija cilj je upoznati goste s iskustvima i primjerima dobre prakse u izradi Nacionalne infrastrukture prostornih podataka, odnoso provedbi načela INSPIRE direktive.

S obzirom na to da je u Agenciji za plaćanja vrlo aktivna Samostalna služba za CROLIS (Hrvatski zemljišni informacijski sustav), kao i Služba za identifikaciju zemljišnih parcela (ARKOD) koje se bave pitanjima prostornih podataka za potrebe IAKS-a i CROLIS projekta,  kolegama iz Moldavije su održana predavanja o korištenju prostornih podataka u svakodnevnom radu te izazovima s kojima se susrećemo u ispunjavanju obveza proizašlih iz INSPIRE direktive.

Projekt je organizirala Državna geodetska uprava koja je ujedno nacionalna kontaktna točka odgovorna za komunikaciju s tijelima Europske komisije u vezi s provedbom INSPIRE direktive kao i za djelotvornu primjenu Nacionalne infrastrukture prostornih podataka.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.