U Cavtatu svečano otvorena 56. Panta Rhei konferencija

Republika Hrvatska domaćin je 56. Panta Rhei konferencije koja se održava u Cavtatu od 16. do 18. listopada 2019. godine, a u organizaciji Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Konferencija kroz Panta Rhei platformu okuplja stručnjake iz područja informacijskih tehnologija agencija za plaćanja iz svih zemalja članica Europske unije. Svrha joj je učinkovita razmjena iskustava, znanja i najboljih praksi u području informacijskih tehnologija s ciljem unapređenja administracije fondova u okviru Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije.

Ravnateljica Agencije za plaćanja Matilda Copić otvorila je Konferenciju i pritom pozdravila razmjenu znanja i iskustava te naglasila važnost pronalaska novih i boljih načina za bržu i učinkovitiju isplatu sredstava. U svom pozdravnom govoru ravnateljica je istaknula kako rad svih stručnjaka i pronalazak bilo kojeg novog rješenja u provođenju Zajedničke poljoprivredne politike u svom fokusu prvenstveno mora imati poljoprivrednika i  njegov rad.   

Na trodnevnoj konferenciji sudjeluje 120 informacijskih stručnjaka iz 28 zemalja članica EU za koje je na programu niz zanimljivih stručnih radionica vezanih za najnovija softverska rješenja u administriranju poljoprivrednih fondova.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.