U Drnišu započinje 6. Međunarodni festival pršuta

U organizaciji Turističke zajednice i Grada Drniša te Udruge proizvođača drniškog pršuta danas započinje 6. Međunarodni festival pršuta – Drniš 2019.  U sljedeća će se dva dana kroz čitav niz događanja, kao što su degustacije i ocjenjivanje, edukacije i zabavni program,  poticati proizvodnja i promocija pršuta te ostalih autohtonih i tradicionalnih proizvoda.

Podsjetimo, Drniški pršut na zajedničkom je tržištu Eurospke unije zaštićena oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla. U sebi ujedinjuje klimatska obilježja drniškog kraja, znanje i vještine lokalnog stanovništva te dugu tradicije proizvodnje.

Na manifestaciji će sudjelovati i ravnateljica Agencije za plaćanja, Matilda Copić, jer svaki susret s proizvođačima prigoda je za razmjenu informacija i upoznavanje s mjerama ruralnog razvoja, a sudionicima festivala posebno će biti zanimljiva mjera 3 Programa ruralnog razvoja koja se odnosi na sustave kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode.

Program festivala pogledajte ovdje.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.