U e-savjetovanju 20 milijuna kuna vrijedan natječaj za obnovu proizvodnih potencijala

Ministarstvo poljoprivrede je u srijedu, 2. veljače 2022. godine, uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću nacrt natječaja iz Programa ruralnog razvoja koji se odnosi na obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala, pri čemu ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 20 milijuna kuna. Provedbom operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ podržava se obnova poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama, koje ne uključuju potres i katastrofalne događaje, a kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje te spriječilo propadanje poljoprivrednih gospodarstava.
 
Na natječaj će se moći prijaviti poljoprivrednici koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika ili registrirani u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ), a pčelari moraju biti registrirani u Evidenciji pčelara i pčelinjaka. Poljoprivrednici se mogu upisati u navedene upisnike do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu, odnosno i nakon objave savjetovanja s javnošću. Sredstvima iz natječaja moći će se obnoviti poljoprivredno zemljište, višegodišnji nasadi/bilje, plastenici, staklenici, oprema za poljoprivrednu proizvodnju, poljoprivredna mehanizacija i priključci, poljoprivredne gospodarske zgrade i domaće životinje.
 
Savjetovanje je otvoreno do 17. veljače 2022. godine i dostupno na poveznici.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.