U Murskom Središću otvoren novi dječji vrtić iz Programa ruralnog razvoja

Dana 4. prosinca 2019. u Gradu Mursko Središće svečano je, u nazočnosti predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata i zamjenika ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antuna Vujića otvoren dječji vrtić Maslačak.

Izgradnja vrtića financirana je iz Mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. kroz operaciju 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, a vrijednost projekta iznosi 9 milijuna kuna, uz potporu iz Programa od 7.4 milijuna kuna.  Ovaj novi, moderan vrtić može primiti do 140 djece, a osigurati će i nova radna mjesta.

Do sada su za ovu operaciju raspisana 2 natječaja ukupne vrijednosti 1.848.747.809 kuna te je ugovoreno više od 300 projekata. Kroz mjeru 7 ugovoreno je 1066 projekata čija je vrijednost potpore iz Programa ruralnog razvoja gotovo 3 milijarde kuna.

Iza svih tih brojki krije se glavni cilj, misao vodilja, pokretač razvoja ruralnih područja, a to je poboljšanje infrastrukture koja je danas osnovni preduvjet otvaranja novih radnih mjesta, zadržavanje mladih i radno sposobnih obitelji u manjim i ruralnim sredinama, i na koncu, da i djeca u ruralnim krajevima imaju iste uvjete kao i njihovi vršnjaci u gradovima.  

Slika preuzeta sa: https://medjimurjepress.net/

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.