U Općini Vinodolska novi vrtić financiran iz Programa ruralnog razvoja RH

Danas je u Triblju svečano položena „vremenska kapsula“, odnosno kamen temeljac za izgradnju dječjeg vrtića „Cvrčak i mrav” kojem je prisustvovala i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Izgradnja ovog vrtića u Općini Vinodolska u Primorsko-goranskoj županiji financirat će se sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. iz Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, tip operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Projektom je predviđena izgradnja novog objekta dječjeg vrtića koji će moći primiti 116 djece, a ugovor o financiranju vrijedan je 7,4 milijuna kuna. Vanjski prostori vrtića će imati ozelenjene površine s uređenim igralištem, s mobilnim spravama i rekvizitima, pješčanikom i dijelom za eko program, a zaposlit će se i dva nova odgajatelja.

Kroz mjeru 7 u Primorsko-goranskoj županiji do sada je ugovoreno 59 projekata u vrijednosti preko 149 milijuna kuna, od čega je 9 dječjih vrtića.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.