U Poreču otvoren dječji vrtić financiran sredstvima iz Programa ruralnog razvoja

U Poreču je svečano otvoren dječji vrtić Paperino financiran sredstvima Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Otvorenju je prisustvovala i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Dječji vrtić Paperino javio se na drugi natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” za projekt rekonstrukcije i opremanja dječjeg vrtića i jaslica te mu je odobrena potpora u iznosu od 2,5 milijuna kuna. Projektom se prenamijenila i dogradila stara škola u dječji vrtić te sada ovaj novi dječji vrtić u naselju Dračevac ima kapacitete za jasličku i vrtićku skupinu djece i svu potrebnu modernu infrastrukturu koja uključuje i multifunkcionalnu dvoranu i vanjsku terasu. Ovim projektom stvorila se mogućnost za otvaranje šest novih radnih mjesta, a mještani su dobili sigurno i moderno mjesto za boravak i igru svojih najmlađih.

Kroz mjeru 7 iz Programa ruralnog razvoja na području Istarske županije do sada je ugovoreno 88 projekata u vrijednosti 223 milijuna kuna.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.