U Rešetarima svečano otvoren početak izgradnje novog dječjeg vrtića

U petak 6. rujna 2019. u Rešetarima je svečano otvoren početak izgradnje dječjeg vrtića, a u okviru provedbe Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, odnosno natječaja za tip operacije 7. 4. 1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 7.440.000,00 kuna, a Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju financira ga u 100 postotnom iznosu. Sredstva su osigurana iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj pri čemu je glavni cilj razvoj i podizanje kvalitete života u ruralnim krajevima.

Ovim će se projektom izgraditi samostalna zgrada dječjeg vrtića koja će svojim kapacitetom zadovoljiti potrebe općine Rešetari, a samim time otvorit će se nova radna mjesta na poslovima predškolskog odgoja i naobrazbe.

Na ovom svečanom događaju sudjelovala je i ravnateljica Agencije za plaćanja Matilda Copić te se osvrnula na uspjeh Rešetara koji kao općina prednjače po iznosu i broju realiziranih projekata. Trenutno se provode tri projekta ukupne vrijednosti preko 20 milijuna kuna, a iznos koji se sufinancira sredstvima Programa ruralnog razvoja iznosi 16 milijuna kuna. Što se tiče ukupnih projekata na području Brodsko posavske županije, od 1. 1. 2017. do današnjeg dana ugovoreno je i odobreno preko 909 milijuna kuna potpore iz sredstava Europske unije, bilo da su potpore poljoprivrednicima, općinama, gradovima i županijama.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.