U Sibinju otvoren novi dječji vrtić

Ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić boravi danas u Brodsko-posavskou županiji gdje je ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Općini Sibinj svečano otvorila novoizgrađeni dječji vrtić.

Projekt izgradnje i opremanja dječjeg vrtića financiran je sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. iz Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, tip operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Samim projektom predviđena je izgradnja i opremanje dječjeg vrtića za jednu jasličku i dvije vrtićke grupe djece. Kako se pak radi o osnivanju nove javne ustanove projekt predviđa čak deset novih radnih mjesta na puno radno vrijeme.

Ugovor o financiranju vrijedan je više od šest milijuna kuna.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.