U tijeku obrada zahtjeva za potporu za tip operacije 6.2.1 – pojašnjenje

Slijedom upita korisnika operacije 6.2.1. kako je moguće da Agencija izdaje ugovore prije objavljivanja konačne rang liste, željeli bismo svima dodatno pojasniti postupak obrade zahtjeva za potporu – prijava.

Svaki natječaj ima svoju alokaciju te se sve prijave nakon zaprimanja uvrštavaju na rang listu sukladno broju zatraženih bodova koji se dodjeljuje tijekom unosa zahtjeva u AGRONET sustav i to na temelju jasno propisanih kriterija. Tijekom administrativne obrade prijava, bodovi se ili potvrđuju ili umanjuju s obzirom na utvrđeno stvarno stanje.

Nakon obrade, izdaju se odluke o rezultatu administrativne kontrole, a onima koji su i nakon obrade iznad crte, bez obzira na to je li im potvrđen ili umanjen broj bodova, dodjeljuju se ugovori o financiranju.

Takav proces omogućava konstantno izdavanje ugovora, bez čekanja na obradu svih zahtjeva koji se nalaze na rang listi iznad crte, time i početka aktivnosti tih projekata.

Kako se korisnicima smanjuje broj bodova, ili se njihovi zahtjevi odbijaju zbog neprihvatljivosti, tako u obradu ulaze novi korisnici koji su inicijalno bili ispod crte.

Tek nakon što se obrade svi zahtjevi koji se mogu financirati, uzimajući u obzir sredstava dostupna na natječaju (alokaciju) i nakon što se dovrši postupak prigovora te sve odluke postanu pravomoćne, izrađuje se i objavljuje konačna rang lista čime je postupak obrade natječaja u potpunosti završen.

Kroz ovaj natječaj zaprimili smo više od 2800 zahtjeva, a očekujemo ugovaranje oko 320 projekata. U nadolazećim tjednima možemo očekivati izdavanje novih ugovora o čemu ćemo pravodobno obavijestiti javnost. Završetkom obrade objavit će se konačna rang lista.

Popis dosad izdanih ugovora za navedenu operaciju pogledajte ovdje.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.