U tijeku otvaranje brojnih projekata financiranih iz sredstava PRR RH – otvorena 3 dječja vrtića

Putem dva natječaja za operaciju 7.4.1. ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ Programa ruralnog razvoja RH koji su objavljeni 2017. i 2018. godine ugovoreno je nešto više od 1 milijardu kuna za gradnju, rekonstrukciju ili opremanje gotovo 200 dječjih vrtića u ruralnim sredinama čime se kroz Mjeru 7 otvorio prostor za ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje usluga, a sve kako bi se ruralni kraj učinio dostupnim i poželjnim mjestom za život i rad. Također je bitno što se na taj način djeci u manjim sredinama pružaju jednaki uvjeti i standardi kao i njihovim vršnjacima u velikim gradovima.

Na adresu Agencije za plaćanja stoga su redovito stizale, a i dalje stižu pozivnice na svečana otvorenja objekata koji se financiraju putem Agencije za plaćanja. Naši posjeti manjim sredinama i susreti s lokalnom zajednicom svaki bi nas put uvjerili kako su ovakvi projektni nužni i temelj su za ostanak mladih u ruralnim sredinama, time i za bavljenje poljoprivredom.

Ovim projektima ulaganja u dječje vrtiće postići će se i sljedeći rezultati:

  • za više od 13 tisuća djece osigurat će se ili poboljšati odgojno obrazovni uvjeti te će se
  • osigurati zapošljavanje više od 1200 radnika.

Bez obzirom na pandemiju i mjere koje su na snazi i dalje pomno pratimo aktivnosti naših korisnika kojima smo i dalje na usluzi, stoga koristimo priliku da on line putem predstavimo netom završene projekte:

  1. Obnovljeni vrtić u Novoj Kapeli – https://www.youtube.com/watch?v=p4u-2GtB6JA
  2. Novi Dječji Vrtić Drniš, Područni vrtić u Drinovcima (Miljevci) – https://www.djecji-vrtic-drnis.hr/home/novosti/502-u-drinovcima-svecano-otvoren-djecji-vrtic
  3. Novi Dječji vrtić u Gradcu (Općina Ružić) – https://www.opcina-ruzic.hr/index.php/785-poceo-s-radom-djecji-vrtic-jezici-u-gradcu
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.