Uspješno iskorištena nacionalna potpora za uspostavu proizvođačkih organizacija u RH

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je danas, 31. prosinca 2020. godine, isplatila drugi obrok potpore za zadnju godinu provedbe poslovnog plana od pola milijuna kuna. Time je dvjema proizvođačkim organizacijama u 2020. godini isplaćeno više od 1,1 milijun kuna potpore.

Provedba nacionalne potpore za početak rada odnosno uspostave proizvođačkih organizacija u Republici Hrvatskoj započela je još 2015. godine s ciljem da olakša početak poslovanja proizvođačkim organizacijama u periodu od 5 godina kako bi dostigle standarde Europske unije i postale konkurentne na njenom tržištu. Proizvođačkim organizacijama koje je priznalo Ministarstvo poljoprivrede i odobrilo njihov poslovni plan isplaćena je potpora za pokrivanje troškova plaća administrativnog osoblja, režija, najma prostora, nabave uredske opreme i troškova za pravne usluge i upravnih postupaka. U petogodišnjem razdoblju od 2015. godine do danas ukupno je isplaćeno više od 8.6 milijuna kuna od predviđenih 10,1 milijuna odnosno 86% omotnice.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.